NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet

Kiadványok

Mezőgépteszt

ntézetünk kiemelt feladatként kezeli, hogy a szaktanácsadói tevékenysége során a gazdálkodóknak hiteles tájékoztatást nyújtson az egyes mezőgazdasági gépek használati értékéről. Ezért a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával évente több tucat gépvizsgálatot végzünk, melyek eredményéről MEZŐGÉPTESZT kiadványainkban számolunk be. A kiadványok a vizsgálatok eredményeinek ismertetésén kívül tartalmazzák a gépek főbb műszaki adatait, műszaki leírását, a vizsgálatok körülményeit, módszerét és idejét. A szakvéleményben értékeljük a vizsgálatok eredményeit és ajánlásokat teszünk a gépek alkalmazási területére.

1 2 3  > >>

KTK 100 vegyes tüzelésű kazán

A KTK 100 vegyes tüzelésű, melegvíz-kazán vízszintes tűztér elrendezésű hőtermelő berendezés. A nagyméretű tűztér alkalmassá teszi a kazánt különféle biomasszatüzelőanyagok (mező-, nád-, erdőgazdasági fő- és melléktermékek) eltüzelésére is. A tűztér és a lángjárat kettős falú kialakítással, durvalemezből készült, megfelelőmerevítésekkel. A tűzteret körülvevő kettős falú kazántestben, valamint a hőcserélő táskákban és tűzrácsban víz kering a jobb hőátadás érdekében.


FHB-04 típusú fatüzelésű melegvíz-kazán

Az FHB-04 típusú fatüzelésű melegvíz-kazán egy égetőberendezésből (tüzelőberendezésből)és a tetejére telepített hőcserélőből (kazánból) áll.A kazán egy besugárzott tűztérhez kapcsolt, hengeres háromhuzamú, hűtött elsőés hátsó fordítókamrás melegvíz-kazán. A kazántest hőszigetelt acéllemez burkolatú,a tűzálló falazattal határolt.


Nyírfa-19 vegyes tüzelésű kazán

A kazántest acéllemezből készült, hegesztett kivitelű, 20 mmkőzetgyapot hőszigeteléssel és horganyzott lemez külső borítással látták el. Az égéstéraljában szögacél tartón helyezkedik el a 4 db, öntöttvas tagból és a tűzrácsból állórostély. A keletkező füstgázok az acéllemezzel két huzamra osztott táskás hőcserélőnáramlanak a füstcsonkon keresztül a kéménybe. A füstcsonkba elzáró szerelvénytépítettek be.


AT-300 aprítéktüzelésű kazán

A vizsgálataink alapján megállapítható, hogy az AT-300 típusú fahulladék-tüzelőberendezés a gépkönyvben a műszaki adatok között megadott paramétereket teljesítenitudja. Magas műszaki színvonalat képvisel, az energetikai hatásfok megfelelő,megközelíti az olajtüzelő berendezésekét. A berendezést az adott körülmények miattteljesen kiterhelni nem állt módunkban, a mért átlagteljesítmény 264,3 kW volt, derövid időre elértük a 377,6 kW-ot, ami megközelíti a névleges teljesítményt.A berendezéseknél mért füstgázemissziós értékek megfelelőek, a 10 m magasságúkéménynél is a megengedett határértékek alatt maradnak.


EKOIL-6000 növényolaj-észterező berendezés

Az észterező egy konténerbe telepített több technológiai egységből álló, növényolajmetil-észtert előállító komplett technológia. A berendezés képes a különbözőnövényolajok folyamatos észterezésére. Az észterezéshez vizet nem használnak,ezért szennyvíz nem keletkezik.A technológiai folyamatba az egyes köztes termékek, illetve a végtermék és anyersanyag közé a hőenergia jobb kihasználása érdekében hőcserélőket építettek be.Ezek segítségével a hő, a villamos és az egyéb energiaforrások optimálisan kihasználhatóak.


AFF-100 alagút-fóliafektető gép

Az AFF-100 alagút-fóliafektető gép rendeltetése a növénysor fölé fóliaalagút készítése,amely megvédi a kultúrát az időjárás kedvezőtlen hatásaitól. Magyarországonelsősorban a hő és nedvesség visszatartása, valamint a szélkárok elleni védelemszempontjából van jelentősége a fóliaalagút készítésének.GSI FCDL szellőzőpadozatos terménytároló

A GSI FCDL szellőzőpadozatos terménytároló a mezőgazdasági szemes terményekhosszú idejű tárolására illetve kisebb (4-5 m) rétegvastagság és előmelegítettlevegővel való átszellőztetés esetén 3-4 % nedvességelvonású szellőztetéses szárításraalkalmazható.A szárítás folyamatos üzemű, gáztüzeléses rendszerű, közvetlen fűtésű, konvekciósszárítási elven működik.A szárítás egy légbevezető csatornával és padozattal ellátott tárolótoronyban történik.A szárítóközeg áramlása részben ellenáramú, részben kevert ellen- és egyenáramú.APIESSE ROTO-PRESS TCR 300 fóliatöltő

Az APIESSE ROTO-PRESS TCR 300 fóliatöltő vontatott kivitelű, 540 és 1000ford min-1 TLT meghajtású, a 88-140 kW motorteljesítmény-kategóriába tartozóprésgépcsalád egyik tagja, mely alkalmas száraz és nedves szemes termények, szálas-,illetve tömegtakarmányok, valamint egyéb mezőgazdasági melléktermékek (pl.cukorrépaszelet, sörtörköly, csemegekukorica csuhé stb.) tartósítására és hosszú idejűtárolására.


WOLAGRI FW 500/Z bálacsomagoló

A WOLAGRI FW 500/Z bálacsomagoló vontatott, egytengelyes kialakítású éshidromotoros meghajtású, hengeres minibálák csomagolására készült gép, mely alkalmasszéna-, szalma- és szenázsbálák UV- és fénystabilizált stretch fóliával történőbetekercselésére.


WOLAGRI FW 15 J bálacsomagoló

A WOLAGRI FW 15 J bálacsomagoló hárompont-felfüggesztésű, hidromotorosmeghajtású, hengeres bálák csomagolására készült gép, mely alkalmas széna-, szalma-és szenázsbálák UV- és fénystabilizált stretch fóliával történő betekercselésére.KOMBI PACK univerzális bálacsomagoló berendezés

A KOMBI PACK univerzális bálacsomagoló berendezés alkalmas különböző szálastakarmányokból készült, a gyakorlatban előforduló mindenféle méretű hengeres és szögletes bálák, ill. az ezekből kialakított rakatok csoportos, ún. bálahurkába történő becsomagolására.


NEW HOLLAND FX-38 magajáró szecskázó

A NEW HOLLAND FX-38 szecskázó vágóasztallal, rendfelszedő berendezéssel szálas-, sorfüggetlen, illetve soros silókukorica-adapterrel felszerelve egyéb tömegtakarmányok betakarítására alkalmas magajáró gép. Az alapkivitelben mellsőkerék-hajtású és hátsókerék kormányzású gép mellső részére gyorscsatlakozókkal kapcsolhatók fel a renden lévő takarmánynövények felszedésére, ill. a lábon álló növények levágására szolgáló különböző kialakítású adapterek.


NEW HOLLAND FX-48 magajáró szecskázó

A NEW HOLLAND FX-48 szecskázó vágóasztallal, rendfelszedő berendezéssel szálas-, sorfüggetlen, illetve soros silókukorica-adapterrel felszerelve egyéb tömegtakarmányok betakarítására alkalmas magajáró gép. Az alapkivitelben mellsőkerék-hajtású és hátsókerék-kormányzású gép mellső részére gyorscsatlakozókkal kapcsolhatók fel a renden lévő takarmánynövények felszedésére, ill. a lábon álló növények levágására szolgáló különböző kialakítású adapterek.


NEW HOLLAND FX-58 magajáró szecskázó

A NEW HOLLAND FX-58 szecskázó vágóasztallal, rendfelszedő berendezéssel szálas-, sorfüggetlen, illetve soros silókukorica-adapterrel felszerelve egyéb tömegtakarmányok betakarítására alkalmas magajáró gép. Az alapkivitelben mellsőkerék-hajtású és hátsókerék-kormányzású gép mellső részére gyorscsatlakozókkal kapcsolhatók fel a renden lévő takarmánynövények felszedésére, ill. a lábon álló növények levágására szolgáló különböző kialakítású adapterek.


NEW HOLLAND HW-340 magajáró rendrevágó gép

A NEW HOLLAND HW-340 magajáró gép rotációs és alternáló vágószerkezettel felszerelve szálastakarmányok kaszálására, szársértésére és rendre rakására alkalmas. A gép vázkeretén helyezték el a meghajtó dízelmotort. A motor soros elrendezésű, négyhengeres, közvetlen befecskendezésű.


AMOBIL AT 804 univerzális traktor

A vizsgálatok eredményei alapján megállapítható, hogy a traktor alkalmas a teljesítménykategóriájának megfelelő munkagépek üzemeltetésére, ehhez azonban fokozottan ügyelni kell a traktor össztömegének (pótsúlyozásának) helyes megválasztására. A kedvezőbb hajtóanyag-fogyasztás és teljesítménykihasználás érdekében célszerű a pótsúlyozás mértékének csökkentése.


GSI-2500 szemestermény-szárító

A GSI-2500 szemestermény-szárító berendezés elsősorban kukorica, búza és egyéb gabonafélék, továbbá hüvelyesek, olajos magvak szárítására készült. A szárítóberendezés folyamatos üzemű keresztáramlásos, gyűrűaknás, hűtőlevegő- visszakeveréses rendszerű.


MECMAR M-2500 szemestermény-szárító

A MECMAR M-2500 szemestermény-szárító berendezés elsősorban kukorica, búza és egyéb gabonafélék, továbbá hüvelyesek, olajos magvak szárítására készült. A szárítóberendezés folyamatos üzemű keresztáramlásos, gyűrűaknás, hűtőlevegő- visszakeveréses rendszerű.GSI NCL szellőzőpadozatos terménytároló

A GSI NCL szellőzőpadozatos terménytároló a mezőgazdasági szemes termények hosszú ideig tartó tárolására szolgál. A szint alatti szellőzőpadozat és az aktív szellőztető rendszer lehetővé teszi a takarmányok állagmegóvó szellőztetését, kitárolórendszere biztosítja a nagy mennyiségű termény gyors ürítését.


Folyadékadagoló gépcsalád szemestermény-tartósításhoz

A szerves savas szemestermény-tartósítási technológia alapgépe a folyadékadagoló berendezés, amely biztosítja a technológiának megfelelően elhelyezett fúvókákhoz a szemes termény nedvességtartalmának és tárolási idejének megfelelő mennyiségű tartósítószer adagolását. Az adagolóberendezés szivattyúján az átfolyás mennyiségét a nyomásszabályozó változtatásával lehet beállítani.


1 2 3  > >>
Honlapkészítés: Gigahertz Hungary Kft.