NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet

Kiadványok

Mezőgépteszt

ntézetünk kiemelt feladatként kezeli, hogy a szaktanácsadói tevékenysége során a gazdálkodóknak hiteles tájékoztatást nyújtson az egyes mezőgazdasági gépek használati értékéről. Ezért a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával évente több tucat gépvizsgálatot végzünk, melyek eredményéről MEZŐGÉPTESZT kiadványainkban számolunk be. A kiadványok a vizsgálatok eredményeinek ismertetésén kívül tartalmazzák a gépek főbb műszaki adatait, műszaki leírását, a vizsgálatok körülményeit, módszerét és idejét. A szakvéleményben értékeljük a vizsgálatok eredményeit és ajánlásokat teszünk a gépek alkalmazási területére.

<< 1 2 3  > >>

DODA 98.3 hígtrágya fázisbontó

A DODA 98.3 típusjelű forgódobos fázisbontó ipari és mezőgazdasági szennyvizek, hígtrágyák oldatlan szilárd/sűrűfázisának a folyadékfázisból való kiszűrésére szolgál.


NEW HOLLAND D1010 bálázógép

A D1010 bálázógépet a NEW HOLLAND, Belgium NV zedelgemi gyárában gyártják. A bálázógép különböző nedvességtartalmú szálasanyagok betakarítására használható.


M 5615 függesztett műtrágyaszóró

Az M 5615 függesztett, röpítőtárcsás rendszerű műtrágyaszóró szilárd műtrágyák talajfelszínre történő kiszórására szolgál, de kalászos gabonák szórva vetésére is használható.


STK-6500 szervestrágya-szóró

Az STK-6500 típusú pótkocsi egytengelyes futóművel szerelt, kaparóléces lehordószerkezettel rendelkező, elsősorban istállótrágya, tőzeg és komposzt kijuttatására alkalmazható, ~6,5 t hasznos teherbírású, traktorvontatású szállítóeszköz.


ROPA euroTiger magajáró cukorrépa-betakarító gép

A ROPA euroTiger magajáró cukorrépa-betakarító gép egymenetes, magajáró, 6 soros, gyűjtőtartályos kivitelű, a ROPA R 26.45 K típus továbbfejlesztett változata. A gép járószerkezetének hidrosztatikus meghajtását, valamint a munkavégző szervek működtetését 6 hengeres MAN D-2876 dízelmotor biztosítja.


New Holland LM430 rakodógép

A New Holland LM430 típusú rakodógép magajáró, hidrosztatikus összkerékhajtású, teleszkópos gémszerkezettel rendelkező összkerék-kormányzású homlokrakodó.


KÜHNE KNT- 770/ 3FK-6,2 nehéz tárcsás borona

A középmélylazítóval (KBL) és hengerboronával (KHB) szerelt KÜHNE KNT- 770/ 3FK-6,2 kúpos tárcsalevelű nehéz tárcsás boronát a gyártó cég a 150-180 kW motorteljesítményű erőgépekhez fejlesztette ki. Rendeltetése: különböző kötöttségű talajokon tarlóhántás, tarlóápolás, kukoricaszár szántás előtti talajba keverése és szántáselmunkálás, valamint a hengerboronás lezáró műveletek alkalmazása.


LEMKEN Smaragd-Solitair kombinált talajművelő-vető

A gyártó a Smaragd-Solitair talajművelő-vető gépkombinációt a 200 kW motorteljesítményű erőgépekhez fejlesztette ki. Rendeltetése: különböző talajokon történő kombinált talaj-előkészítés és vetés, valamint a gépegységek megbontása után történő önálló talajművelés, illetve vetés. A kombinált gép négy fő egységből került összeállításra: a vető-, illetve a talajművelő részegység, a nagy szilárdságú acélszerkezetekből összeállított gépváz, valamint az állító-szabályozó szerkezetek. A géphez szervesen hozzátartozik egy fedélzeti számítógép, amely a traktorfülkében elhelyezve közli az üzemeltetés és a munkavégzés legfontosabb mutatóit.


KVERNELAND SILAWRAP UN 7556 bálacsomagoló

A KVERNELAND SILAWRAP UN 7556 bálacsomagoló hárompont-felfüggesztésű, hidromotoros meghajtású, hengeres bálák csomagolására készült gép, mely alkalmas széna-, szalma- és szenázsbálák UV és fénystabilizált stretch fóliával történő betekercselésére.


SUPERTINO ABS 15 S bálacsomagoló

A SUPERTINO ABS 15 S bálacsomagoló vontatott, egytengelyes, hidromotoros meghajtású, hengeres bálák egyedi csomagolására szolgáló berendezés, mely alkalmas széna-, szalma- és szenázsbálák fény- és UV-stabilizált fóliával történő betekercselésére.


UN-053.2 típusú rakodógép

Az UN-053.2 típusú rakodógép magajáró, összkerékhajtású, hátsókerék-kormányzású, hidraulikus működtetésű univerzális homlokrakodó. Rendeltetése: a különböző munkaeszközökkel ömlesztett anyagok, szilázs és egyéb tömegtakarmányok, nagybálák rakodása és tereprendezési munkák végzése. A gép a rászerelt 1,2 m3-es könnyített rakodókanállal mezőgazdasági ömlesztett anyagok rakodására és anyagmozgatására alkalmas.


NEW HOLLAND TC 56 arató-cséplő gép

A NEW HOLLAND TC 56 arató-cséplő gép hagyományos felépítésű, tangenciális cséplőszerkezettel és szalmarázóládákkal rendelkező kombájn.


RN-1 rakodógép

Az RN-1 rakodógép a traktor hátsó, függesztőszerkezetéhez kapcsolható, TLT hajtástigénylő, hidraulikus működésű forgógémes gép.


KCP 6AV és a KCP 12AV pneumatikus szemenként vetőgép

A KCP vetőgépcsalád gépeit a KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár Rt. (Mosonmagyaróvár) gyártja. A vetőgépcsalád tagjai a 6-soros KCP 6AV és a 12-soros KCP 12AV pneumatikus szemenként vető gépek. (A típusjel utáni „AV” megjelölés a vetésellenőrző berendezéssel ellátott, alapkivitelű vetőgépre utal.)


STORTI BULL DOG MT 10 vontatott kivitelű takarmánykeverő

A STORTI BULL DOG MT 10 vontatott kivitelű takarmánykeverő, -kiosztó kocsi szarvasmarhák keveréktakarmánnyal történő ellátására szolgál.


M-1089 háromtagú rotációs kasza

M-1089 háromtagú rotációs kasza, mellső függesztésű frontkaszából és hátul kétoldalt függesztett jobbra és balra vágó dobos rotációs kaszából álló gépkombináció.


M-1069 hátsó függesztésű rotációs kasza

Az M-1069 hátsó függesztésű két forgórészes, dobos rotációs kasza gumihengeres vagy ütőujjas szársértővel felszerelve jobbra és balra vágó változatban készül.


M-1078 dobos rendszerű rotációs kasza

Az M-1078 gép négy forgórészes, mellső függesztésű, dobos rendszerű rotációskasza. Különféle szálastakarmányok kaszálására és rendre rakására használható.


M-1370 hengeres nagybálázó

Az M-1370 hengeres nagybálázó rendeltetése: rendre rakott szálastakarmányok, gabonaszalma, kukoricaszár felszedése és annak hengeres bálákba tömörítése.


KRONE BIG PACK 120-80 bálázógép

A KRONE BIG PACK 120-80 bálázógép különféle szálasanyagok bálákba tömörítésére használható.


<< 1 2 3  > >>
Honlapkészítés: Gigahertz Hungary Kft.