NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet

Kiadványok

Mezőgépteszt

ntézetünk kiemelt feladatként kezeli, hogy a szaktanácsadói tevékenysége során a gazdálkodóknak hiteles tájékoztatást nyújtson az egyes mezőgazdasági gépek használati értékéről. Ezért a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával évente több tucat gépvizsgálatot végzünk, melyek eredményéről MEZŐGÉPTESZT kiadványainkban számolunk be. A kiadványok a vizsgálatok eredményeinek ismertetésén kívül tartalmazzák a gépek főbb műszaki adatait, műszaki leírását, a vizsgálatok körülményeit, módszerét és idejét. A szakvéleményben értékeljük a vizsgálatok eredményeit és ajánlásokat teszünk a gépek alkalmazási területére.

<< 1 2 3

KÜHNE-JUBILEUM 125 32T kalászos gabona sorba vető gép

A KÜHNE-JUBILEUM 125 32T kalászos gabona sorba vető gép vontatott kivitelű, az üzemeltető erőgép vonólapjához kapcsolható. A gép apró-, közepes- és nagymagvak sorba vetésére alkalmazható.


KÜHNE 6210 gabonavető gép

A KÜHNE 6210 gabonavető gép féligfüggesztett kivitelű, az üzemeltető erőgép hátsó vonópadjához kapcsolva vontatható és kis-, közepes-, ill. nagyméretű magvak sorba vetésére szolgál.


OMT-2,5 és az OMVT-3,2 E tárcsás borona

Az OMT-2,5 és az OMVT-3,2 E tárcsás boronákat a gyártó vállalat a 50-70 kW motorteljesítményű erőgépekhez fejlesztette ki. Rendeltetésük: laza- és középkötött talajokon történő tarlóhántási, alapművelés-elmunkálási és tarlóápolási feladatok végzése.


OGYH-4,8 gyűrűshenger

Az OGYH-4,8 gyűrűshengert a gyártó cég a 40-50 kW motorteljesítményű traktorokhoz fejlesztette ki. A gép rendeltetése: különböző kötöttségű talajokon történő talajápolási és felületlezárási feladatok végzése.


CALOR-450 fahulladék-tüzelésű melegvíz-kazán

A CALOR-450 fahulladék-tüzelésű melegvíz-kazán lakás vagy ipari, ill. mezőgazdasági tevékenység céljára szolgáló épületek fűtésére használható.


FHB típusú fatüzelésű melegvíz-kazán

Az FHB típusú fatüzelésű melegvíz-kazán egy tüzelőberendezésből és a tetejére telepített hőcserélőből, valamint a tüzelőanyag adagolóból áll. Nagyobb objektumok fűtésére, ill. meleg víz szolgáltatására alkalmas.


KINZE 2210 szemenkénti vetőgép

A KINZE 2210 szemenkénti vetőgép 12-soros, vontatott kivitelben készül. Szorítóujjas vetőtárcsáinak cseréjével különböző (kukorica, napraforgó, szója stb.) magvak kivetésére alkalmas. A gép zártszelvényű vázszerkezettel rendelkezik, és kettős (hosszú) vonórúddal csatlakozik az üzemeltető erőgép vonószerkezetéhez. A soronkénti vetőelemek parallelogramma felfüggesztésűek és kengyelekkel csatlakoznak a vázhoz. A zártszelvényű gerendely három tagból áll, szállítási helyzetben a két szélső tagon lévő 3-3 vetőkocsi a vonórúd mellé előre hajtható, csökkentve így a vetőgép szállítási űrszelvényének méreteit. A gép szállításkor 2-2 járókerekére támaszkodik, míg munkahelyzetben hat fúvott gumiabroncs támasztja alá.


JD 1750 KPK-6A pneumatikus szemenként vető gép

A JD 1750 KPK-6A pneumatikus szemenként vető gép 6-soros, vontatott kivitelű, különböző kapásnövények (kukorica, napraforgó, szója stb.) magvainak szemenkénti vetésére használható. (A munkagép gerendelyére a JOHN DEERE 1750 vetőgép vetőelemei és ventilátorrendszere van felszerelve, míg a többi szerkezeti rész KÜHNE gyártású). A vetőgép fő részei a következők: a gerendely a vonórúddal, a ventilátor, a soronkéntivetőelemek (vetőkocsik), szállító- és járókerekek, a hidraulikus rendszer, valamint a nyomjelzők.


New Holland TM135 traktor

A New Holland TM135 traktor rendeltetése függesztett, féligfüggesztett és vontatott munkagépekkel alap és felszíni talajművelés, sorközművelés, műtrágyázás, vetés,növényvédelem, betakarítógépek üzemeltetése, valamint szállítási munkák végzése. A traktor konstrukciója korszerű, kivitele tetszetős. A traktor teljesítménytömege 74,4 kg/kW (54,7 kg/LE), mely a korszerű traktorokra jellemző érték.


New Holland TM165 traktor

A New Holland TM165 traktor rendeltetése függesztett, féligfüggesztett és vontatott munkagépekkel alap és felszíni talajművelés, sorközművelés, műtrágyázás, vetés, növényvédelem, betakarítógépek üzemeltetése, valamint szállítási munkák végzése. A traktor konstrukciója korszerű, kivitele tetszetős. A traktor teljesítménytömege 76,9 kg/kW (56,5 kg/LE), mely a korszerű traktorokra jellemző érték.


New Holland TS115 traktor

A New Holland TS115 traktor rendeltetése függesztett, féligfüggesztett és vontatottmunkagépekkel felszíni talajművelés, sorközművelés, műtrágyázás, vetés, növényvédelem,betakarító gépek üzemeltetése, valamint szállítási munkák végzése. A traktor konstrukciója korszerű, kivitele tetszetős. A traktor teljesítménytömege 64,8 kg/kW, mely a korszerű traktorokra jellemző érték.


VTZ 2032A traktor

A VTZ 2032A traktor rendeltetése függesztett, féligfüggesztett és vontatott munkagépekkel felszíni talajművelés, sorközművelés, műtrágyázás, vetés, növényvédelem, kisebb teljesítmény igényű betakarító gépek üzemeltetése, valamint szállítási munkák végzése.


VTZ 2048A traktor

A VTZ 2048A traktor rendeltetése függesztett, féligfüggesztett és vontatott munkagépekkelfelszíni talajművelés, sorközművelés, műtrágyázás, vetés, növényvédelem, betakarító gépek üzemeltetése, valamint szállítási munkák végzése.


New Holland TN75S traktor

A New Holland TN75S traktor rendeltetése függesztett, féligfüggesztett és vontatott munkagépekkel felszíni talajművelés, sorközművelés, műtrágyázás, vetés, növényvédelem, betakarító gépek üzemeltetése, valamint szállítási munkák végzése.


KÜHNE KMG-6FF precíziós magágykészítő gép

A KÜHNE KMG-6FF precíziós magágykészítő gépet a gyártó cég a 115-145 kW motorteljesítményű erőgépekhez fejlesztette ki. Rendeltetése: különböző kötöttségű talajokon magágykészítés, műtrágyák, vegyszerek talajba keverése és a talajfelszín ápolása.


OMKS-3,3H simítólapos magágykészítő gép

Az OMKS-3,3H simítólapos magágykészítő gépet a gyártó cég a 40-60 kW motorteljesítményű traktorokhoz fejlesztette ki. A gép rendeltetése: különböző kötöttségű talajokon magágykészítés, műtrágyák és vegyszerek talajba keverése, valamint talajápolásés szántáselmunkálás.


OKM-6/3 sorközművelő tápkultivátor

Az OKM-6/3 sorközművelő tápkultivátort a gyártó cég az 50-60 kW motorteljesítményű traktorokhoz fejlesztette ki. A gép rendeltetése: különböző sortávolságú kapásnövények sorközének lazítása, a talajfelszín aprításával és egyengetésével egyidejűleg;a különböző gyomnövények irtása és az egymenetben talajfelszínre kijuttatott szilárd műtrágyák bekeverése, valamint a növényi sorok töltögetése.


OMLSZ-1 és az OKML-3M talajlazítók

Az OMLSZ-1 és az OKML-3M talajlazítókat a gyártó vállalat a 60-90 kW motorteljesítményű erőgépekhez fejlesztette ki. Rendeltetésük: különböző talajokon történő forgatás nélküli alapművelés, a tömör rétegek megszüntetése, illetve a lazítással egymenetben szemcsés műtrágyák kijuttatása.


NEW HOLLAND TX 63 arató-cséplő gép

A NEW HOLLAND TX 63 arató-cséplő gép a cég belgiumi gyárában gyártott TX60-sorozatból a második legkisebb motorteljesítményű, tangenciális elrendezésű, 4-dobos cséplőszerkezettel rendelkező, szalmarázóládás kivitelű gép.


DEUTZ-FAHR TOPLINER 4065 HTS arató-cséplő gép

A DEUTZ-FAHR TOPLINER 4065 HTS arató-cséplő gép a DEUTZ-FAHRErntesysteme GmbH öt szalmarázóládás sorozatának legnagyobb, 150 kW motorteljesítményű gépe. A gép korszerű kivitelű, tangenciális cséplőszerkezetű és szalmarázóládás magleválasztású kombájn.A gépre többféle munkaszélességű és típusú vágóasztalok, illetve adapterek szerelhetők fel, melyek mindegyike gyorskapcsolóval csatlakoztatható az arató-cséplőgép ferde felhordójához.


<< 1 2 3
Honlapkészítés: Gigahertz Hungary Kft.