NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet

Műszereink

<< 1 2 3  > >>

Brüel & Kjaer 2238 Mediátor zajszintmérő

Az FVM MGI zajszintméréseihez a Brüel & Kjaer gyártmányú 2238 Mediátor zajszintmérőt és frekvenciaanalizálót használja.A 2238 Mediátor integráló zajszintmérő megfelel az IEC 1672 Class 1 szabványnak. A Mediátort az IEC 1672 szabványnak megfelelően a zajszintmérők X csoportjába sorolják, vagyis egy önálló, ele¬mekkel működő műszer, és így a zajszint méréséhez nincs szükség másik készülék külső csatlakoztatására.

Laboratóriumi talajvályú és mérőkocsi

Az Intézet nagycsarnokában már az 1970-es években kialakították a talajvályút, melynek célja a talajművelő eszközök laboratóriumi vizsgálata volt. A talajvályú az alábbi kutatási feladatokat elvégzését teszi lehetővé:-a talajnak a talajművelő eszközökre kifejtett erőhatását, azok összetevőinek meghatározását, -a munkamélység és a művelési sebesség teljesítményszükségletre és a létrehozott talajállapotra ható hatását,-a különböző talajművelő eszközök vizsgálata, azok energiafelhasználásának mérése,-a talajművelő eszközök szerkezeti elemeinek vizsgálata, mérése,-a gumiabroncsok kialakításának vizsgálata, a különböző konstrukciók esetén a kerékcsúszás mérése.

Heraeus Vötsch VLK02/500 klímaszekrény

Az Intézet klímalaborjának legfontosabb eszköze a klímaszekrény. A berendezést 1983-ban készítették, a rendszeres karbantartás eredményeként ma is kifogástalanul működik. A klímaszekrényben az elektromos áramkörök hőmérsékletvizsgálatát, a mechanikai elemek vizsgálatát, a termények tárolhatóság-vizsgálatát, továbbá a különböző más méréseknél feltétlenül szükséges klímakörnyezet biztosítását végezzük.

Hottinger Baldwin Messtechnik MGC Plus mérőrendszere

A HBM legújabb generációs mérőrendszere az MGCplus mérőrendszer, melyhez nyúlásmérő-bélyeges erőmérők, mérlegcellák, induktív távolságmérők, induktív gyorsulásérzékelők, feszültség- és áramkimenetű jeladók, ellenállás-jeladók, hőelemek csatlakoztathatók.

Microlog CMVA-60 típusú hordozható Adatgyűjtő/FFT analizátor

A műszaki diagnosztika egyik módszere a rezgésmérés. A rezgésmérés és -analízis elfogadott módszer általános gépek megbontás nélküli gyors állapot-meghatározására. A rezgésdiagnosztika segítségével a helyszínen, gyorsan és hatékonyan mérhető és felismerhető a kiegyensúlyozatlanság, a tengelybeállítási hiba, a csapágyhiba, a fogaskerékhiba stb.

Hottinger Baldwin Messtechnik Spider-8 mérőrendszere

Az FVM MGI-ben és névelődjeiben a szántóföldi és laboratóriumi méréstechnika az 1960-as évektől alkalmazta a tenzometrikus elven alapuló erő, nyomásérzékelőket, induktív elmozdulás és gyorsulásérzékelőket. Az érzékelőket és a mérőrendszereket a Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) gyártotta. A mérőeszközök megbízhatóknak bizonyultak és a technika fejlődésével lépést tartva Intézetünk anyagi lehetőségeihez mérten, mindig megpróbálta követni a fejlődést a legújabb fejlesztésű műszerek beszerzésével.

Szélcsatorna

Az acéllemezből hegesztett, téglalap keresztmetszetű csatorna alkalmas a forgatható tárgyasztalon elhelyezett tárgyakon fellépő, az állandó légsebesség okozta, hatások vizsgálatára. A szívott rendszerű csatornában az állandó légsebességet vízszintes tengelyű, ékszíjhajtású, folyamatos fordulatszám-szabályozásra alkalmas frekvenciaváltóval felszerelt, elektromotorral hajtott axiál ventilátor biztosítja.

MALVERN 2600 C típusú lézeres részecske analizátor

A MALVERN 2600 C típusú lézeres részecske analizátor 0,5 – 1800 μm átmérőjű cseppek méretének meghatározására alkalmas.

Pessl OWEL 4500 típusú, ultrahangos vizsgálópad

A Pessl OWEL 4500 típusú, számítógép-vezérlésű telemetrikus, ultrahangos vertikális szóráskép-vizsgálópad segítségével végzett vizsgálatok során a levegő-folyadék áram 4,5 m magasságig elhelyezett, „cseppcsapdaként” funkcionáló lamellákon áramlik át.

Pessl Sprayertest 1000 ultrahangos vályúsor

A Pessl Sprayertest 1000 típusú, számítógép-vezérlésű telemetrikus, ultrahangos vályúsorral végzett vizsgálatoknál a 10 db min. 1500 mm hosszú, 100 mm széles és 80 mm mély vályút hordozó mérőkocsi a talajra fektetett sínpályán méterenként végez méréseket.

SIGMA-5 örvényáramú elektromos mobil fékpad

A SIGMA-5 örvényáramú elektromos vezérlésű mobil fékpad alkalmas 300 kW TLT teljesítményű traktorok motorteljesítményének mérésre, illetve a traktorok tényleges teljesítményének – adott helyszínen történő – gyors, pontos ellenőrzésére. A berendezés 250-1250 min-1 TLT fordulatszám tartományon belül a névleges teljesítmény mérését képes elvégezni.

Súlyponthelyzetét meghatározó mérőberendezés

Erő- és munkagépek tömegének és súlyponthelyzetét meghatározó mérőberendezés

Szervestrágya-szóró szóráskép eloszlás mobil mérőberendezés

A szántóföldi mérővizsgálatokat a hatályos EN 13080:1997 szabvány valamint az erre épülő MGI SZ 41.45-72 intézeti háziszabvány előírásai alapján végezzük. Az előírások szerinti vizsgálatok elősegítik, hogy a kijuttató gépek kezelése során a kezelő a kijuttatott adagmennyiséget közvetlenül szabályozhassa, valamint a gép által elérhető optimális szórásegyenletességet elérjük.

Vetőgép leforgató padok

A pad meghajtása villanymotorral láncáttételen keresztül történik. A váltómű három karos rendszerű és mindegyik kar esetében több fokozat található. A kimenő tengelyt kötjük össze a vetőgép magadagoló tengelyével. Az áttételek figyelembevételével tudjuk a vetőtengely bemenő fordulatszámát, és így a különböző (6,0; 8,0; 10,0; 12,0 km/h, stb.) haladási sebesség imitálásához beállítjuk a pad kimenő fordulatszámát.

Számítógép-vezérlésű, esőztető szimulátor

Az esőztető szimulátor alkalmas talajerózió mérésére, talaj vízmegtartó képességének, továbbá a talaj – víz szennyezettségének meghatározására, amelyet az agro - kemikáliák okoznak.

Elementar varioMAX CN Analyzer

Elementar varioMAX CN Analyzer; C-N elemanalizátor, biogáz kihozatali mérésekben résztvevő anyagok elemi összetételének meghatározására használt műszer.

Gázemissziós mérőrendszer

INNOVA 1312-A; Gázemissziós mérőrendszer, emissziós mérések műszereGáztól függő mérési tartomány, ±3% mérési pontosság, 0,001 felbontás

Lovibond BSB/BOD OxiDirect

Lovibond BSB/BOD OxiDirect; BOI6 mérőeszköz, vizek, szennyvizek, iszapok, trágyák BOI méréséhez0-4000 mg/l mérési tartomány, 20 şC-on 0,5%-os pontosság.

SECOMAM Pastel UV spektrofotometriás vízminőség mérő

SECOMAM Pastel UV; spektrofotometriás vízminőség mérő, vizek, szennyvizek, iszapok, trágyák lebegőanyagtartalom, TSS, KOI, BOI, TOC meghatározásához200-350nm-es spektrum, 5 ill. 10nm-es küvetta

Strathkelvin Instruments 782 Oxigen Meter

Strathkelvin Instruments 782 Oxigen Meter; respirométer, komposztálási mérések műszere0-467mg/l mérési tartomány; 0,1%-os pontosság

<< 1 2 3  > >>
Honlapkészítés: Gigahertz Hungary Kft.